خوراکی هایی که باعث ضعیف شدن حافظه می شوند
به گزارش هوای اصفهان، طبق تحقیقات اخیر دانشمندان، شیرین کننده های مصنوعی باعث ضعیق شدن حافظه می شوند.
دانشمندان با استفاده از مدل های آزمایشگاهی کشف کردند که مصرف اندازهی از ساخارین، اسسولفام پتاسیم (ACE-K) و استویا که از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید شده است، در اوایل زندگی ممکن است در بدن از جمله در بخش هایی از مغز که با حافظه و رفتار های با انگیزه پاداش مرتبط هستند، تغییرات زیادی ایجاد کند.
رژیم های غذایی با قند زیاد در اوایل زندگی با اختلال در عملکرد مغز مرتبط هستند؛ اما قند های جایگزین کم کالری چه تأثیری بر عملکرد مغز دارند؟ براساس پژوهش های تازه، این قند ها احتمالاً بر روده و مغز در حال رشد تأثیر منفی دارند.
براساس پژوهش های محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، نوجوانانی که شیرین نماینده های کم کالری ساخارین، اسسولفام پتاسیم و استویا مصرف می نمایند، دچار اختلالات حافظه بلندمدت می شوند.
نتایج به دست آمده با سایر پژوهش های اجرا شده درباره اختلال حافظه پایدار در موش های نوجوانی که شکر مصرف می نمایند، مطابقت دارد. مصرف شیرین نماینده های کم کالری نیز بر ارسال سیگنال های متابولیک در بدن تأثیر می گذارد که محتمل است منجر به دیابت و سایر بیماری های مرتبط با متابولیسم گردد.
موش هایی که در دوران نوجوانی شیرین نماینده های کم کالری مصرف می کردند، در بزرگسالی تمایل کمتری به مصرف شکر داشتند، اما اگر شکر به راحتی در دسترسشان بود، اندازه بیشتری از آن را می خوردند؛ این عامل دیگری است که ممکن است بر احتمال ابتلا به بیماری متابولیک تأثیر بگذارد.
اسکات کانوسکی (Scott Kanoski)، از استادان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: یافته های ما لزوماً نشان نمی دهد که افراد به طور کلی نباید شیرین نماینده های کم کالری مصرف نمایند، اما نشان می دهند که مصرف همیشگی شیرین نماینده های کم کالری در اوایل زندگی ممکن است تأثیرات ناخواسته و طولانی مدتی داشته باشد.
محققان کوشش کردند شرایط این پژوهش با شرایط واقعی زندگی افراد مطابقت داشته باشد و برخلاف بیشتر پژوهش ها فقط بر یک ماده شیرین نماینده کم کالری تمرکز نکند. شیرین نماینده های آزمایش شده شامل ساخارین، اسسولفام پتاسیم و استویا بودند که معمولاً در غذا های شیرین استفاده می شوند. اندازه شیرین نماینده استفاده شده مطابق با دستورالعمل های مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا برای انسان ها بود.
برای مشخص تأثیر مصرف شیرین نماینده های کم کالری بر حافظه، محققان از روش هایی استفاده کردند که توانایی تشخیص اشیا و شناخت فضایی را آزمایش می نماید. موش ها آب شیرین شده با استویا، یا اسسولفام پتاسیم یا ساخارین یا آب ساده همراه با غذای معمولی خود دریافت کردند. پس از یک ماه، محققان حافظه موش ها را با استفاده از دو روش مختلف آزمایش کردند. در یکی از آزمایش ها این موضوع آنالیز می شد که آیا موش ها وسیله ای را که قبلاً دیده بودند به خاطر می آورند یا خیر و آزمایش دیگر، عبور از یک هزارتو بود. در سرانجام، موش هایی که شیرین نماینده مصرف می کردند، در مقایسه با موش هایی که فقط آب معمولی می نوشیدند، توانایی کمتری برای به یادآوردن وسایل یا راستا عبور از هزارتو را داشتند.
منبع: سایت سای تِک دِیلی
هوای اصفهان علمی پزشکی کلینیک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان