انواع قهوه و تفاوت های آن ها ، هر آنچه باید بدانید

به گزارش هوای اصفهان، چنین چیزی را تصور کنید: 7 صبح است، ساعت زنگ می زند و وقتش رسیده که روزتان را شروع کنید. مثل بسیاری دیگر از مردم دنیا که هر روز قهوه می نوشند، شما هم احتمالا نیازی به یک نوشیدنی صبحگاهی داشته باشید تا انرژی لازم برای شروع هفته را به دست آورید. وارد آشپزخانه می شوید و همان قهوه ای که یک عمر نوشیده اید را بار دیگر دم می آورید. اما تکلیف دیگر فرم های قهوه و نوشیدنی هایی که می توان چه در کافه ها سفارش داد و چه در خانه تهیه کرد چیست؟ مهم نیست که می خواهید دانش خود را راجع به قهوه افزایش دهید یا از منوی کافی شاپ ها سر در آورید و یا دستور عملی تازه برای یک نوشیدنی تازه دلچسب پیدا کنید، در هر صورت به جای درستی آمده اید. در ادامه این مقاله انواع قهوه را آنالیز می کنیم، هم از نظر دانه ها، هم از نظر نوشیدنی ها و هم از نظر روش های دم آوردن.

انواع قهوه و تفاوت های آن ها ، هر آنچه باید بدانید

انواع قهوه : دانه ها

نخستین گامی که باید برای تهیه یک لیوان قهوه خوش عطر و طعم برداشت، دم کردن دانه ها است. این یعنی دانه های گیاه قهوه را رُست یا برشته می کنیم. اگر خودتان را قهوه خور می دانید، ضروری است با انواع دانه های قهوه آشنا باشید و بدانید که هرکدام چه تاثیری بر عطر و طعم نوشیدنی شما می گذارند.

به صورت کلی چهار نوع دانه قهوه داریم: عربیکا (Arabica)، روبوستا (Robusta)، لیبریکا (Liberica) و اکسلسا (Excelsa). اگر از تفاوت میان این ها باخبر نیستید، جای هیچ نگرانی نیست و در ادامه دقیقا به همین موضوع می پردازیم.

روبوستا (Robusta)

دانه های قهوه روبوستا مقرون به صرفه قیمت تر از عربیکا هستند، زیرا با سهولت بیشتری پرورش می یابند. اما نباید گول این برچسب قیمت مناسب تر را خورد، زیرا روبوستا مقادیری بالا از کافئین را در بر می گیرد و می تواند صبح شما را زیر و رو کند. روبوستا در اروپا، آفریقا و خاورمیانه محبوب است. این دانه طعمی قوی و تلخ دارد و معمولا از آن در قهوه های فوری یا نوشیدنی های اسپرسو استفاده می شود.

  • طعم: قوی و تلخ
  • مقدار کافئین: زیاد

عربیکا (Arabica)

دانه قهوه عربیکا را به وفور می توان در نقاط مختلف دنیا مانند آمریکای شمالی، برزیل و ویتنام یافت. افرادی که مایل به دم کردن قهوه خود هستند، معمولا عربیکا را انتخاب می نمایند که طعمی شیرین و ملایم دارد. این نوع از گیاه قهوه احتیاجمند توجه بیشتری است تا شیرینی اش حفظ شود و بنابراین با قیمت بالاتری هم به فروش می رسد. عربیکا در ضمن نسبت به دیگر دانه ها مقادیری میانه از کافئین دارد.

  • طعم: شیرین و ملایم
  • مقدار کافئین: میانه

لیبریکا (Liberica)

دانه لیبریکا که نادرتر از هر دانه دیگری است، به قوی بودن معروفیت دارد. این نوع از قهوه که به صورت بومی در منطقه ها مرکزی و غربی آفریقا کشت می شود، طعمی برجسته و دودی را زیر زبان شما می آورد. از آن جایی که این دانه قهوه برای رشد به آب وهوای گرم و شرجی احتیاج دارد، در ابعاد آنقدرها کلان فراوری نمی شود. اگر روزی روزگاری راه تان به اندونزی یا فیلیپین افتاد، حتما خودتان را به یک لیوان قهوه لیبریکای دودی و آجیلی مهمان کنید.

  • طعم: آجیلی و دودی
  • مقدار کافئین: کم

اکسلسا (Excelsa)

دانه های قهوه اکسلسا در واقع متغیری از همان دانه لیبریکا هستند و عمدتا در آسیای جنوب شرقی پرورش می یابند. این گیاه در ارتفاعات به برترین شکل پرورش می یابد و قامت خود آن به 6 الی 9 متر می رسد. اکسلسا طعمی ترش و میوه ای را به لیوان قهوه شما می آورد و معمولا با دانه های دیگر ترکیب می شود تا طعمی غنی تر به دست آید.

  • طعم: ترش و میوه ای
  • مقدار کافئین: کم

انواع روش های دم کردن قهوه

برخلاف آنچه ممکن است تصور کنید، روش های مختلفی برای دم کردن قهوه وجود دارد و هرکدام تاثیری شگرف روی طعم و غنای نوشیدنی می گذارند. در ادامه تنها بعضی از رایج ترین روش های دم کردن انواع قهوه را آورده ایم.

  • دم چکه ای (Drip Brew): در این روش، قهوه آسیاب شده را درون سبد ریخته و سپس در دستگاه قهوه ساز اتوماتیک قرار می دهیم. جاذبه باعث می شود آب از میان تفاله قهوه عبور کند و یک لیوان قهوه سنتی و کلاسیک گیرمان بیاید.
  • غرق کردن (Pour Over): برای تهیه قهوه به این شکل، باید آب جوش را به آرامی روی قهوه آسیاب شده ای که در سبد صافی قرار گرفته بریزید. نتیجه کار هم یک لیوان نوشیدنی قوی و غلیظ خواهد بود.
  • دم سرد (Cold Brew): برای تهیه قهوه به شیوه دم سرد یا کلد برو، دانه های درشت آسیاب شده در آبی با دمای اتاق قرار می گیرند و برای مدتی طولانی خیس می خورند. به این ترتیب می توانید منتظر یک نوشیدنی کمتر تلخ و آکنده از کافئین باشید.
  • اسپرسو (Espresso): برای دم کردن به روش اسپرسو، احتیاج به دستگاه کاپوچینو یا اسپرسوساز دارید. این ماشین ها آب داغ را با فشار فراوان از میان فیلتری که حاوی دانه های آسیاب شده است عبور می دهند. فشار آب باعث می شود یک شات قهوه بسیار غلیظ به دست آید. این روش عمدتا برای تهیه لایه اولیه نوشیدنی های بر پایه قهوه استفاده می شود.
  • (Ristretto): این هم روشی شبیه به دم اسپرسو است که آب را با فشار از میان قهوه آسیاب شده عبور می دهد، اما با این فرق که مقدار آب، نصف مقدار مورد احتیاج برای اسپرسو است. چرخه دم کردن کوتاه تر باعث می شود شاتی غلیظ تر و تیره تر از اسپرسو داشته باشید.

انواع قهوه : نوشیدنی ها

بیشتر نوشیدنی های بر پایه قهوه از سه عنصر رایج بهره می برند: اسپرسو، شیر بخاردیده و کف شیر یا همان فوم شیر. بعد از این ها، بسته به سلیقه منحصر به فرد هرکسی می توان به سراغ افزودنی های هرچه بیشتر رفت. در ادامه بعضی از رایج ترین نوشیدنی های بر پایه اسپرسو و قهوه را آنالیز می کنیم تا دفعه بعدی دقیقا همان چیزی که می خواهید را سفارش دهید.

اسپرسو

اسپرسو (Espresso) که به عنوان شورت بلک (Short Black) هم شناخته می شود، از حدود 30 میلی لیتر قهوه غلیظ تشکیل شده. اگرچه داریم درباره یک نوشیدنی ساده و سرراست صحبت می کنیم، اما مهارت یافتن در تهیه اسپرسو می تواند اندکی سخت و زمان بر باشد.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو
  • لیوان: لیوان اسپرسوی 60 تا 120 میلی لیتری

دابل اسپرسو

دابل اسپرسو (Double Espresso) را ممکن است با نام متفاوت دوپیو (Doppio) در منوی کافی شاپ ها بیابید. این نوشیدنی بسیار غلیظ و قوی است و می تواند باعث تپش قلب در بسیاری از افراد شود.

  • محتوا: 2 شات اسپرسو
  • لیوان: فنجان دمیتاس 90 الی 120 میلی لیتری

رد آی

هدف از تهیه نوشیدنی رد آی (Red Eye)، افزودن کافئین هرچه بیشتر به یک لیوان قهوه استاندارد است.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 180 میلی لیتر قهوه دم چکه ای
  • لیوان: لیوان قهوه 240 میلی لیتری

بلک آی

بلک آی (Black Eye) هم مثل رد آی است، اما با این تفاوت که حاوی 2 شات اسپرسو بوده و بنابراین کافئین بسیار بیشتری دارد.

  • محتوا: 2 شات اسپرسو + 180 میلی لیتر قهوه دم چکه ای
  • لیوان: لیوان قهوه 24 تا 300 میلی لیتری

آمریکانو

آمریکانو (Americano) یکی از محبوب ترین نوشیدنی های صبح هنگام به شمار میرود و ریشه های آن به دوران جنگ دنیای دوم بازمی شود، دورانی که سربازان با افزودن آب به قهوه خود سعی داشتند دوام جیره قهوه روزانه خود را افزایش دهند. آب باعث می شود اسپرسو رقیق تر شود و در عین حال، همچنان حاوی مقادیر قابل توجهی از کافئین باشد.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 90 میلی لیتر آب جوش
  • لیوان: لیوان شیشه ای قهوه 150 تا 180 میلی لیتری

لانگ بلک

نوشیدنی لانگ بلک (Long Black) هم شباهت زیادی به آمریکانو دارد، اما ریشه های آن به نیوزلند و استرالیا بازمی شود. لانگ بلک معمولا به شکلی خامه ای تر از آمریکانو در می آید.

  • محتوا: 2 شات اسپرسو + 90 میلی لیتر آب جوش
  • لیوان: لیوان شیشه ای قهوه 180 تا 240 میلی لیتری

ماکیاتو

کلمه ماکیاتو (Macchiato) در ایتالیایی به معنای علامت یا لکه است و به لکه ای اشاره دارد که هنگام ریختن شیر بخاردیده روی سطح اسپرسو پدید می آید. در این نوشیدنی، گاهی از سیروپ های طعم دهنده هم استفاده می شود و طعم سیروپ بستگی به سلیقه مشتری دارد.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 1 تا 2 قاشق چای خوری شیر بخاردیده
  • لیوان: لیوان اسپرسو شیشه ای 90 میلی لیتری

لانگ ماکیاتو

یکی دیگر از انوع قهوه که معمولا با ماکیاتوی عادی اشتباه گرفته می شود، لانگ ماکیاتو (Long Macchiato) نام دارد که در مقادیر بیشتری به دست تان می رسد و معمولا به وسیله لایه های مختلف قهوه و شیر بخاردیده قادر به شناسایی آن خواهید بود.

  • محتوا: 2 شات اسپرسو + 2 تا 4 قاشق چای خوری شیر بخاردیده
  • لیوان: لیوان راکس 150 میلی لیتری

کورتادو

نوشیدنی کورتادو (Cortado)، ماکیاتو را یک گام جلوتر برده و ترکیبی برابر از اسپرسو و شیر گرم در اختیارتان می گذارد تا کمتر طعم و خواص اسیدی قهوه را احساس کنید.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 30 میلی لیتر شیر گرم + 1 سانتی متر کف شیر
  • لیوان: لیوان راکس 150 میلی لیتری

بریو

نوشیدنی بریو (Breve)، اسپرسوی عادی را اندکی دگرگون نموده و همراه با ترکیبی برابر از شیر و کف شیر از راه می رسد تا طعمی متفاوت و غنی ارائه کند.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 30 میلی لیتر شیر گرم + 1 سانتی متر کف شیر
  • لیوان: فنجان 150 تا 210 میلی لیتری

کاپوچینو

ایتالیایی ها معمولا این نوشیدنی مجذوب کننده و خامه ای را همراه با صبحانه می نوشند و مردم سایر نقاط دنیا آن را یک نوشیدنی دلچسب برای تمام اوقات روز به حساب می آورند. لایه ای قطور از کف شیر را روی کاپوچینو (Cappuccino) پیدا می کنید و اگر دوست داشتید، با اندکی شکلات قادر به دگرگون کردن طعم آن خواهید بود.

  • محتوا: 1 تا 2 شات اسپرسو + 60 میلی لیتر شیر بخاردیده + 60 میلی لیتر کف شیر + پودر شکلات (دلخواه)
  • لیوان: فنجان کاپوچینو 180 تا 240 میلی لیتری

فلت وایت

فلت وایت (Flat White) یکی از انواع قهوه است که ابتدا به وسیله نیوزلندی ها و استرالیایی ها نوشیده می شد و شباهت زیادی به کاپوچینو دارد، اما خبری از لایه کف شیر و پودر شکلات در آن نیست. برای اینکه فلت وایت خامه ای تر از کاپوچینو بشود، به جای لایه های رویی، از لایه های پایینی شیر بخاردیده استفاده می شود.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 120 میلی لیتر شیر بخاردیده
  • لیوان: لیوان تامبلر 180 میلی لیتری

کافه لاته

بسیاری عقیده دارند که قهوه خوردن را باید با نوشیدن کافه لاته (Cafe Latte) آغاز کرد، چون به خاطر مقدار زیاد شیر، خبری از تلخی و ترشی قهوه نیست. آن هایی که از نوشیدنی های شیرین لذت می برند هم معمولا سیروپ طعم دهنده را به لاته خود اضافه می نمایند.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 240 تا 300 میلی لیتر شیر بخاردیده + 1 سانتی متر کف شیر
  • لیوان: فنجان قهوه 180 تا 270 میلی لیتری

موکا

موکا (Mocha) را می توان ترکیبی از قهوه و شکلات داغ به حساب آورد. استفاده از پودر شکلات یا سیروپ باعث می شود طعمی غنی و خامه ای به دست آید و از ترشی اسپرسو هم کم شود.

  • محتوا: 1 شات اسپرسو + 30 تا 60 میلی لیتر سیروپ یا پودر شکلات + 30 تا 90 میلی لیتر شیر بخاردیده + 2 تا 3 سانتی متر کف شیر یا خامه زده شده
  • لیوان: فنجان قهوه ایرلندی 180 تا 240 میلی لیتری

وینا

نوشیدنی وینا (Vienna) به روش های مختلفی تهیه می شود، اما رایج ترین شکل از آن، ترکیب اسپرسو و خامه زده شده است. خامه جای شیر و شکر را گرفته و بافت را غلیظ تر می نماید.

  • محتوا: 1 تا 2 شات اسپرسو + 60 میلی لیتر خامه زده شده
  • لیوان: فنجان اسپرسو 120 الی 150 میلی لیتر

آفوگاتو

آفوگاتو (Affogato) بیش از اینکه یک نوشیدنی قهوه معمولی باشد، یک دسر است. اما معمولا آن را به عنوان گزینه ای مجذوب کننده در منوی کافی شاپ ها پیدا می کنید. برای تهیه آفوگاتو کافی است یک شات اسپرسو را روی یک اسکوپ بستنی وانیلی بریزید تا ترکیبی دلچسب از شیرینی و تلخی و سردی و گرمی به دست بیاید.

  • محتوا: 1 تا 2 شات اسپرسو + 1 اسکوپ بستنی وانیلی
  • لیوان: ظرف دسر 150 تا 210 میلی لیتری

کافه اوله

کافه اوله (Cafe au Lait) به جای اسپرسو، معمولا با قهوه فرنچ پرس تهیه می شود تا طعم هایی متفاوت زیر زبان بیایند. کافه اوله به جای شیر بخاردیده، از شیر جوشانده شده با نسبت 50-50 به قهوه تشکیل شده است.

  • محتوا: 150 میلی لیتر قهوه فرنچ پرس + 150 میلی لیتر شیر جوشانده شده
  • لیوان: لیوان قهوه 360 میلی لیتری

آیس کافی

آیس کافی (Iced Coffee) یکی از آن نوشیدنی های بسیار محبوب تابستانی است. دستورهای مختلفی برای تهیه آیس کافی پیدا می شود و در بعضی از نقاط دنیا، به جای آب از شیر استفاده می نمایند. استفاده از سیروپ های طعم دهنده مختلف هم مطابق با سلیقه خودتان ایده خوبی خواهد بود. حتی می توانید کار را با لایه ای از کف شیر سرد روی نوشیدنی به اتمام برسانید.

  • محتوا: 60 میلی لیتر قهوه دم چکه ای یا اسپرسو + 120 میلی لیتر یخ + 120 تا 180 میلی لیتر شیر یا آب + سیروپ طعم دهنده دلخواه
  • لیوان: پارچ میکسینگ 420 میلی لیتری

انواع رُست های قهوه

یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر طعم، عطر و ظاهر نوشیدنی شما، رُست (Roast) یا مقدار برشتگی دانه قهوه است. به صورت کلی می توان دانه های قهوه را به چهار شکل برشته کرد: روشن یا لایت (Light)، میانه یا مدیوم (Medium)، میانه تیره یا مدیوم-دارک (Medium-Dark) و تیره یا دارک (Dark). با مطالعه این بخش متوجه خواهید شد که کدام رست، مقدار برشتگی مورد علاقه شما را دارد.

  • لایت رست: قهوه لایت رست به این معناست که دانه های قهوه مورد استفاده، برای کمترین زمان ممکن برشته شده اند. بعد از رسیدن به حرارت داخلی 350 الی 400 درجه فارنهایت، دانه های قهوه از روی حرارت برداشته می شوند. ناگفته نماند که قهوه لایت رست بیشترین مقدار کافئین را همراه با رنگی روشن دارد. طعم قهوه هم وابسته به فاکتورهایی مانند سرمنشا دانه خواهد بود، زیرا طعم های به دست آمده از فرایند برشته سازی آنقدرها ماندگار نیستند.
  • مدیوم رست: دانه های قهوه مدیوم رست، اندکی بیشتر از دانه های لایت رست برشته می شوند. این نوع از رست با رساندن دمای داخلی دانه ها به 410 تا 430 درجه فارنهایت امکان پذیر می شود و در نهایت هم طعم و رنگی قوی تر از لایت رست را شاهد خواهید بود. قهوه مدیوم رست معمولا انتخاب بیشتر مردم دنیا است، زیرا سطحی میانه از کافئین و اسیدی بودن دارد. به عنوان یک قاعده کلی هم می توان گفت که دانه های مدیوم رست، متعادل ترین طعم را میان انواع قهوه خواهند داشت.
  • مدیوم-دارک رست: دانه های قهوه وقتی به دمای داخلی 430 تا 450 درجه فارنهایت می رسند، مدیوم-دارک رست به حساب می آیند. از بیشتر دانه های مدیوم-دارک برای تهیه نوشیدنی های اسپرسو و فرنچ پرس استفاده می شود. وقتی دانه به این حد از برشتگی رسیده باشد، طعم هایی کامل را زیر زبان احساس خواهید کرد.
  • دارک رست: دانه های دارک رست به دمای 460 تا 480 درجه فارنهایت رسیده اند و به خاطر شکر کارامل حاصل از فرایند طولانی برشته شدن، طعمی شیرین تر از سایر رست ها دارند. وقتی دانه های قهوه برای مدتی طولانی تر رست می شوند، کمترین مقدار کافئین و همینطور کمترین خواص اسیدی را خواهند داشت. اسپرسو و بیشتر قهوه های اروپایی با دانه های دارک رست تهیه می شوند.

انواع قهوه سازها

اکنون که با انواع قهوه و نوشیدنی های بر پایه آن آشنا شدید، بیایید روش های تهیه قهوه را هم یاد بگیریم. از فرنچ پرس گرفته تا موکا، راه های زیادی برای تهیه یک فنجان قهوه دلچسب وجود دارد.

فرنچ پرس

فرنچ پرس (French Press) نوعی قهوه ساز دستی است که به سادگی می توانید از آن بهره ببرید. قهوه آسیاب شده را درون فرنچ پرس می ریزید، روی آن آب جوش خالی می کنید، اجازه می دهید برای چند دقیقه دم بکشد و در نهایت، پیستون را به پایین فشار می دهید تا قهوه برای نوشیدن آماده باشد.،به همین سادگی. روش فرنچ پرس را می توان برای انواع قهوه به کار بست، اما اغلب مردم به سراغ رست های تیره تر و غنی تر می روند. در مجموع اگر یک لیوان قهوه بی نقص می خواهید، از فرنچ پرس بهره ببرید.

پرکولاتور

اگر می خواهید قهوه ای با عطر و طعم کلاسیک داشته باشید، پرکولاتور را امتحان کنید. اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، پرکولاتور با دمیدن مداوم حباب های آب داغ درون محفظه قهوه، قهوه آسیاب شده را دم می آورد. این فرایند آنقدر تکرار می شود تا قهوه آماده نوشیدن باشد. هنگام استفاده از پرکولاتور، بهتر است سراغ قهوه ای با رست میانه رفته و کار را روی اجاق گاز پیش ببرید. البته پرکولاتور روی هر سطح گرمی کار می نماید، حتی روی آتشی که در دل طبیعت برپا نموده اید.

سینگل سرو

طی چند سال اخیر، فروش قهوه سازهای سینگل سرو (Single Serve) حسابی افزایش پیدا نموده است، زیرا اجازه می دهند مقدار قهوه مورد نظرتان را مقدار بگیرید، آن را درون فیلتری چند بار مصرف بریزید، آب را اضافه کنید و کار تمام شود. به همین سادگی یک لیوان قهوه خوش طعم گیرتان می آید. قهوه سازهای سینگل سرو گزینه ای عالی برای آن هایی به شمار میرود که مجردی زندگی می نمایند.

ایروپرس

ایروپرس (AeroPress) هم یکی دیگر از انواع قهوه سازهای دستی است که کارکردی مشابه فرنچ پرس دارد. با این دستگاه می توانید اسپرسو، لاته، نوشیدنی های سرد و یا یک لیوان قهوه کلاسیک تهیه کنید.

قهوه ساز چکه ای یا دریپ

قهوه ساز چکه ای یا دریپ (Drip) همان دستگاه قهوه ساز کلاسیکی است که به چشم و گوش همه ما آشناست. برای دم آوردن قهوه در این دستگاه، کافی است که قهوه آسیاب شده را درون فیلتر بریزید، اندکی آب اضافه کنید و دکمه آغاز به کار را بزنید. به فاصله کمی از فشردن دکمه، صدای چک چک قهوه را درون فنجان خواهید شنید.

اگر به جای خرید قهوه آسیاب شده، ترجیح می دهید خودتان دانه ها را آسیب کنید، یک گرایندر هم برای خود خریداری کنید تا تجربه آماده سازی قهوه مجذوب کننده تر هم بشود.

قهوه ساز پور اوور

قهوه ساز پور اوور (Pour Over) برای دم آوردن قهوه به روش غرق کردن استفاده می شود و شما آب داغ را به صورت دستی روی دانه ها می ریزید. این مدل از انواع قهوه ساز اجازه می دهد کنترلی کامل روی غلظت و غنای نوشیدنی خود داشته باشید و از طرف دیگر، تمیز کردن آن هم بسیار آسان است. البته احتیاج به نوعی فیلتر به خصوص دارید که گران قیمت تر از فیلتر قهوه سازهای چکه ای معمولی تمام می شود. خبر خوب اینکه می توان از این فیلترها چند بار استفاده کرد.

قهوه ساز کلد برو

عاشقان سینه چاک قهوه دم سرد احتمالا به سرمایه گذاری روی یک قهوه ساز کلد برو (Cold Brew) علاقه مند باشند. برای استفاده از این دستگاه، قهوه آسیاب شده را می ریزید، اجازه می دهید دم بکشد و سپس آن را سرو می کنید. نکته جالب اینکه قهوه را می توان تا 36 ساعت در قهوه ساز کلد برو نگه داشت. اگر هم قهوه سازی چند کاره می خواهید، قادر به تهیه همین نوشیدنی در دستگاه های دیگری مانند ایروپرس هم خواهد بود.

موکا

موکا یا موکا پات (Moka Pot) شباهت زیادی به پرکولاتور دارد و معمولا هم این دو با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. هر دو قهوه ساز احتیاج به سطحی گرم مانند اجاق گاز دارند، اما تفاوت در اینجاست که موکا پات قهوه ای شبیه به اسپرسو فراوری می نماید و فرایند دم آوردن هم اندکی با پرکولاتور تفاوت دارد. در ضمن هنگام تهیه قهوه به این روش، یک چشم تان باید به موکا پات باشد، زیرا آب درون آن تبخیر شده و ممکن است قهوه ای سوخته گیرتان بیاید. از طرف دیگر فرایند دم آوردن ساده پرکولاتور این گونه است که هرچه قهوه را برای مدت بیشتری روی حرارت نگه دارید، نوشیدنی قوی تری به دست خواهد آمد.

از میان انواع قهوه کدام کافئین بیشتری دارد؟

از میان انواع دانه های قهوه، دانه روبوستا حاوی بیشترین مقدار کافئین است. بنابراین اگر در پی یک لیوان قهوه قوی می گشت که صبح شنبه را با آن آغاز کنید، نوشیدنی خود را با روبوستا تهیه کنید.

چند نوع دانه قهوه داریم؟

همانطور که در این مقاله خواندیم، در مجموع چهار نوع دانه قهوه داریم که به نام های عربیکا، روبوستا، اکسلسا و لیبریکا شناخته می شوند. برندهایی که قهوه آسیاب شده می فروشند، معمولا برچسبی روی محصول می زنند که نوع دانه مورد استفاده را تعیین می نماید.

منبع: کتاب کاله

به "انواع قهوه و تفاوت های آن ها ، هر آنچه باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع قهوه و تفاوت های آن ها ، هر آنچه باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید