معرفی بزرگترین دریاچه های نمکی و شور جهان

به گزارش هوای اصفهان، 71درصد زمین از اقیانوس ها، دریاچه ها و رودخانه ها تشکیل شده که به دو دسته آب های شور و شیرین تقسیم می شوند. در این مطلب با بزرگترین دریاچه های نمکی دنیا آشنا می شوید.

معرفی بزرگترین دریاچه های نمکی و شور جهان

دریاچه سیلینگ (Siling)

دریاچه سیلینگ در منطقه خودمختار تبت واقع شده و 1865 کیلومترمربع مساحت دارد. هرچند تبت را دولت خودمختار اداره می کند، اما این منطقه تحت نظر چین است. سیلینگ دومین دریاچه بزرگ نمکی در این منطقه است. در سال 1993 این دریاچه بخشی از ذخیره گاه طبیعی ملی سیلینگ شد. علاوه بر این بیش از 100 گونه پرنده در این دریاچه و محیط اطرافش زندگی می کنند. یکی از آن ها درنای گردن سیاه کمیاب است.

دریاچه نامتسو (Namtso)این دریاچه که به نام های دریاچه نام یا دریاچه بهشتی شناخته می شود 1920 کیلومتر مربع مساحت داشته و در تبت قرار گرفته است. وقتی صحبت از بزرگترین دریاچه این منطقه می شود، نامتسو در صدر قرار می گیرد. پنج جزیره در این دریاچه وجود دارد که قبلا از آن ها برای گوشه نشینی معنوی استفاده می شد اما دولت چین این کار را ممنوع کرده است.

دریاچه بارلی (Barlee)این دریاچه 1978 کیلومتر مربع وسعت دارد و در استرالیا واقع شده است. این دومین دریاچه بزرگ این منطقه و یک دریاچه نمکی دوره ای است. یعنی مواقعی وجود دارد که دریاچه برای مدت طولانی ناپدید می شود.

دریاچه مارچیکیتا (Mar Chiquita)مارچیکیتا در زبان اسپانیایی به معنای اقیانوس کوچک است و 2000 کیلومترمربع وسعت دارد. این دریاچه در شمال شرقی استان کوردوبا در آرژانتین قرار گرفته است. این دریاچه جایی نمی رود مگر اینکه بخار شود. وقتی این اتفاق می افتد آب حاوی میزان زیادی نمک و موادمعدنی می شود.

دریاچه آلاکول (Alakol)دریاچه آلاکول در قزاقستان واقع شده و 2650 کیلومترمربع مساحت دارد. به خاطر پرندگان تالاب و سایر موجوداتی که در اینجا زندگی می کنند، حفاظتگاه حیات وحش به شمار می آید. آلاکول به عنوان یک منطقه حفاظت شده، به خاطر کاکایی بازمانده، یک نوع پرنده نادر اهمیت دارد که در حال حاضر تعدادشان کمتر از 10هزار تاست.

دریاچه پوپو (Poopo)دریاچه پوپو در بولیوی واقع شده و 3190 کیلومترمربع مساحت دارد. این دریاچه در ماه هایی مثل سپتامبر تقریبا خشک می شود. عمیق ترین بخش دریاچه تنها 9 متر عمق دارد و وقتی عمده آب آن خشک می شود فقط باتلاق های کوچک باقی می ماند.

دریاچه یواس (Uvs)این دریاچه در کشور آسیایی مغولستان قرار داشته و 3348 کیلومتر مربع مساحت دارد. بخشی از این دریاچه در روسیه و بخشی از آن در مغولستان قرار گرفته است.

دریاچه بختگاندریاچه بختگان با 3500 کیلومترمربع مساحت در ایران قرار گرفته است. تا همین چند سال پیش این دریاچه بزرگترین دریاچه شور ایران بود. اما بعد از احداث چندین سد، حجم آن کم و شوری آن بیشتر شد. علاوه بر این جانورانی که زمانی این دریاچه را خانه خود می نامیدند، به خاطر این تغییرات در معرض خطر قرار گرفته اند. موجوداتی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند فلامینگو ها و سایر پرندگان با الگو های مهاجرتی مشابه هستند.

دریاچه واندریاچه وان با 3755 کیلومترمربع وسعت، بزرگترین دریاچه ترکیه است. آب این دریاچه قلیایی و pH آن بین 7 و 9 است.

دریاچه نمک یوتااین دریاچه در استان یوتا قرار داشته و 4322 کیلومتر مربع مساحت دارد. این دریاچه بزرگترین دریاچه شور در این منطقه از جهان است. با وجود این که میگوهای آب شور، پرستوها و مرغ های آبی در آن زندگی می کنند، همچنان لقب دریای مرده آمریکا را دارد.

دریاچه ارومیهدریاچه ارومیه 5200 کیلومتر مربع مساحت داشته و بین آذربایجان شرقی و غربی در ایران قرار گرفته است. سازمان محیط زیست این دریاچه را منطقه حفاظت شده اعلام کرده است و بیش از 100 جزیره کوچک در آن وجود دارد.

چوت ال دجرید (Chott el Djerid)این دریاچه با 7000 کیلومترمربع مساحت در تونس قرار گرفته است. نام آن به معنای تالاب سرزمین نخل ها است. در تابستان، گرمای صحرای بزرگ آفریقا برای مدتی این دریاچه را بخار می کند.

منبع: سایت برترینها

منبع: راسخون

به "معرفی بزرگترین دریاچه های نمکی و شور جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی بزرگترین دریاچه های نمکی و شور جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید