آیا واقعا به محافظ کابل شارژ احتیاج داریم؟

به گزارش هوای اصفهان، آیا احتیاج است تا ما حتما محافظ کابل مناسبی را برای دستگاه های الکترونیکی خود به خصوص کابل شارژ گوشی هوشمند خریداری کنیم؟ این سوالی است که برای طیف وسیعی از کاربران عادی و حتی حرفه ای در سراسر جهان حداقل برای یک مرتبه هم که شده پیش آمده است. در این مقاله کوشش می کنیم پاسخی برای این سوال مهم و رایج پیدا کنیم. بعلاوه درباره محافظ کابل شارژ هم به تفصیل صحبت می گردد.

آیا واقعا به محافظ کابل شارژ احتیاج داریم؟

محافظ کابل؛ یک خرید الزامی یا اختیاری؟

به طور کلی کابل های برق مثل بسیاری از محصولات دیگر، دارای یک طولِ عمر مفید هستند. وقتی طول عمر مفیدِ کابل ها به اتمام برسد، مسائل مختلفی پدیدار می شوند. در بدترین حالت ممکن، فرد احتیاج پیدا می نماید تا یک یا چند کابل را به طور کامل تعویض کند.

فشار و تنشِ زیاد محرکه های بیرونی و محیطی روی کابل می تواند موجب کاهش عمر مفید کابل ها شود. بنابراین، هر روشی که بتواند جلوی این اتفاق ناخوشایند را بگیرد، یک روش سودمند و مطلوب تلقی خواهد شد. بدیهی است که کاهش تنش و فشارِ وارده به کابل از طرفی می تواند جلوی خرج و هزینه اضافی را بگیرد. به طور کلی از کابل ها انتظار می رود از جنبه چهار موضوع، استحکام و مقاومت خوبی از خود نشان دهند.

جنبه مکانیکی

بیشتر کابل ها از مقاومت مکانیکی مناسبی برخوردار هستند. مولفه مکانیکی صرفا محدود به کابل های برق سخت افزارهای کامپیوتری یا موبایل نبوده و در دستگاه ها با ابعاد و مقیاس بزرگت تر نظیر کابل های یک قطار مسافربری هم باید مولفه مکانیکی رعایت شود. کابل ها از بابت مبحث مکانیکی باید در برابر کشیده شدن، فشرده شدن، پیچ خوردن و حتی اصطکاک از خود مقاومت بالایی نشان دهند. کابل های ضعیف به راحتی با چند بار کشیده شدن خراب می شوند.

جنبه حرارتی

یکی از مهم ترین مولفه هایی که باید کابل را از این بابت آنالیز کرد، مولفه حرارتی است. زمانی که کابل ها در معرض دمای بسیار زیاد یا بسیار کم قرار می گیرند، امکان دارد بدنه بیرونی یا حتی درونی کابل ذوب شده یا خراب شود. برای مثال می توان به صنعت شیشه و ساخت محصولات آهنی اشاره نمود که کابل ها در برابر حرارت بسیار زیاد و تابش امواج گرمایی قرار می گیرند. اگر دما به شدت پایین بیاید، امکان دارد روی نقاط مختلفی از کابل رخنه و شکاف به وجود آید.

جنبه شیمیایی

این اتفاق را هم باید در نظر گرفت که کابل ها در برابر مواد شیمیایی هم مقاومت به نسبت خوبی داشته باشند. در صنایع دارویی، غذایی و حتی نفتی این نکته به شدت اهمیت پیدا می نماید؛ چراکه غلاف کابل ها به شدت در معرض مواد اسیدی، بازی و سمی قرار می گیرند. با یک اختلال و قطعیِ کوچک ممکن است کلِ تشکیلات به طور موقت دچار لطمه شود. کابل های مورد استفاده در این صنایع باید در برابر مواد شیمیایی مقاوم باشند.

جنبه نوری

بسیاری از دستگاه ها در محیط باز باید مورد استفاده قرار گیرند. در این شرایط، کابل ها باید در برابر تابش اشعه نور خورشید یا همان نور فرا بنفش (UV) از خود مقاومت بالایی نشان دهد. در این حالت، نرخِ تجزیه اجزای تشکیل دهنده کابل کاملا به مقدار در معرض قرارگیری کابل به نور خورشید و بعلاوه شدت نور بستگی پیدا می نماید. در این شرایط کابل ها باید حتما یک محافظ قدرتمند داشته باشند.

انواع مختلف محافظ های کابل

خوشبختانه برای جلوگیری از آسیب مهلک و حتمی به کابل ها، وسایلی تحت عنوان محافظ کابل ابداع شده اند. این دسته از محصولات تنوع بسیار بالایی داشته و هر فرد یا شرکتی بسته به نوع بودجه و اهدافی که دارد می تواند محافظ کابل مناسبی را بخرید. در ادامه، به طور مختصر و مفید درباره انواع مختلف محافظ های کابل صحبت می کنیم.

مدل بافته شده

بیشتر محافظ های کابلِ با کیفیت از پلیمرهایی نظیر پلی آمید، پلی استر، فایبرگلس و سیلیکونی تشکیل شده اند. پلیمرهای مذکور با آرایش خاصی که دارند، قابلیتِ انعطاف پذیری را به محافظ کابل می بخشند تا در عین انعطاف پذیری، از لحاظ مکانیکی و حتی حرارتی مقاومت بالایی از خود نشان دهند.

مدل راه راه

بعضی محافظ های کابل به شکل راه راه طراحی می شوند. این نوع طراحی اغلب برای محافظ هایی ایده آل است که در محیط بسته به کرات مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله های انقباض حرارتی

یک نوع محافظ کابل هم وجود دارد که اغلب از جنس پلاستیک است و دورِ کابل ها قرار می گیرد. این محافظ ها در برابر القای مقدارِ مشخصی از حرارت منقبض می شوند. این اتفاق باعث می شود تا یک محافظ لوله ای مقاوم در برابر مواد شیمیایی و تابش اشعه فرابنفش ایجاد شود. این مدل طراحی بیشتر برای محیط هایی استفاده می شود که کابل ها به طور روتین در معرض تابش اشعه فرابنفش و مواد شیمیایی قرار می گیرند.

لوله وینیل

لوله های پلی وینیل کلراید یک طراحی منحصر به فرد و مجذوب نماینده است. این نوع محافظ ها به عنوان یک عامل پوششی برای لوله های فلزی عمل می نمایند. بخش خارجی لوله وینیل یک سد خارجی غیر قابل نفوذ را ایجاد می نماید تا جلوی جذب مجددِ مایع به داخل کابل و بعلاوه جلوی آسیب رطوبتی به داخل کابل ها گرفته شود. لوله های وینیل از انعطاف کمتری برخوردار است. هر چند، مدت زمان ساخت لوله های وینیلی در برابر لوله های پلی آمید طولانی تر است.

لوله ای ها

محافظ های کابل های الکتریکی که به شکل لوله ای طراحی می شوند، به طور معمول انعطاف پذیر بوده و به علت جنسِ سبک پلیمرهای به کار رفته در داخل این نوع کابل ها می توان انتظار داشت که در برابر آسیب هایی نظیر نور فرا بنفش مقاومت بالایی را از خود نشان دهند.

مزیت های محافظ کابل

با این حال، این سوال احتمالا برای شما هم پیش آمده که آیا خرید محافظ کابل، آورده و سود قابل توجهی برای فرد یا یک شرکت خواهد داشت؟ در ادامه، ویژگی هایی که می توان با خرید این محصول کسب کرد را به طور خلاصه مرور می کنیم.

مزیت اول) محافظت در برابر عوامل محیطی

تصور کنید گوشی هوشمندتان به شارژ احتیاج دارد و شما گوشی را به کابل شارژ متصل نموده اید اما این کابل به راحتی به وسیله راه رفتن و حتی حرکت دیگران به طور مداوم دچار کشیده شدن و حتی پیچ و تاب شود. با خرید یک محافظ کابل شارژ می توانید جلوی آسیب به کابل و حتی گوشی هوشمندتان را بگیرید.

البته برای کابل های کامپیوتر و بعلاوه کابل های شبکه که در دفاتر و شرکت ها روی زمین به ناچار رها شده اند هم می توان محافظ های سراسری را خریداری کرد تا اگر ناخواسته روی کابل ها پا گذاشته شود، کابل ها خراب نشوند.

مزیت دوم) یک محیط تمیزتر

این مزیت بیشتر متعلق به محافظ کابل های شبکه و کامپیوتر است. با نصب کابل های مربوطه در داخل محافظ رسما کاری نموده اید تا این کابل ها از دیدِ افراد مخفی شود. قطع به یقین برای محیط های کاری، این مزیت به شدت اهمیت پیدا می نماید.

مزیت سوم) جلوگیری از هزینه اضافی

خرابیِ کابل های شارژ گوشی و تبلت ها به شدت زیاد است؛ چراکه بسیاری از افراد بر اساس اصول درست از کابل ها محافظت نمی نمایند. به همین علت، کابل های شارژ گوشی در یک یا هر دو خاتمه دچار عیب و ایراداتی می شوند. از آنجایی که خرید یک کابل با کیفیت، هزینه زیادی را در بر خواهد داشت، پس بهتر است با خرید یک محافظ کابل شارژ جلوی صرف هزینه مازاد را گرفت. محافظ کابل های شارژ به طور کلی مقرون به صرفه تر از کابل های شارژ محسوب می شوند.

از طرفی برای کابل های شبکه و کامپیوتر که روی زمین قرار گرفته اند هم این مزیت به شدت مهم است؛ چراکه حرکتِ صندلی یا برخورد ابزارهای تیز و برنده می تواند موجب پارگی و کابل ها شوند.

مزیت چهارم) محافظت از دستگاه ها

بدیهی است که حتی پارگی کابل ها موجب قطع و وصلیِ اتصال الکتریسیته به جریان افتاده شود. به همین علت، نوسانات جریان برق می تواند باعث خرابیِ سخت افزارها مثل گوشی، تبلت و حتی کامپیوتر شود. در جریانِ خرابی و پارگی کابل بهتر است نسبت به خرید یک کابل تازه اقدام کنید؛ در غیر این صورت، امکان درست کار نکردن یا درست شارژ نشدن گوشی و سایر دستگاه های الکتریکی وجود دارد.

خرید محافظ کابل؛ یک اقدام واجب برای دارندگان گوشی های هوشمند

شاید خرید محافظ کابل برای عموم کاربرها الزامی نباشد، اما برای دارندگان گوشی هوشمند که همراه با شارژر خود مدام در حال رفت و آمد هستند، خرید یک محافظ کابل شارژ می تواند به یکی از ملزومات خرید تبدیل شود.

به طور حتم، خرید یک محافظ کابل شارژ منطقی و از لحاظ مالی هم به صرفه خواهد بود. این که دقیقا چه نوع، چه شکل و چه رنگی باید محافظ کابل شارژ بخرید کاملا بستگی به سلیقه و بودجه شما دارد. با این تفاسیر، بیشتر محافظ های کابل شارژ قیمت چندان بالایی ندارند و با یک جست وجوی ساده می توان محافظ های خوب و مجذوب نمایندهی را خریداری کرد.

سوال و جواب های رایج

آیا محافظ کابل شارژر مقرون به صرفه قیمت است؟

بله. شما با صرف هزینه بسیار کم می توانید چند مدل محافظ کابل شارژ را بخرید.

برای خرید محافظ کابل باید چه نکاتی را مد نظر قرار داد؟

محافظ کابل باید از بابت معیارهای شیمیایی، نوری، مکانیکی و حرارتی مقاومت خاصی را برای کابل در پی داشته باشد.

منبع: دیجیکالا مگ

به "آیا واقعا به محافظ کابل شارژ احتیاج داریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا واقعا به محافظ کابل شارژ احتیاج داریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید