فاکتورهای مهم در انتخاب تراز لیزری

به گزارش هوای اصفهان، یکی از ابزارهایی که که از آن به منظور کنترل هم راستا و هم تراز بودن استفاده می شود، تراز لیزری است. آن چه که باعث محبوبیت استفاده از این دستگاه شده است، دقت بالای آن نسبت به سایر نمونه های سنتی می باشد. در ادامه این مطلب از ما به معرفی ویژگی های این ابزار و نکات مهمی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار دهید، خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.

فاکتورهای مهم در انتخاب تراز لیزری

ویژگی های یک تراز لیزری خوب

بهتر است قبل از خرید با ویژگی های یک تراز لیزری خوب آشنا شوید تا در انتخاب خود اشتباه نکنید. نکته اول که باید در نظر داشته باشید هماهنگی کارایی ابزار با پروژه ای است که قصد انجام آن را دارید. نیازهای هر پروژه با دیگری متفاوت می باشد و این ابزار نیز متناسب با عملکردهای خاص طراحی شده است. از این رو نیاز پروژه باید با عملکرد دستگاه هماهنگی داشته باشد.

از دیگر فاکتورهایی که باید مورد توجه قرار داد می توان به نوع لیزر، درخشندگی و رنگ لیزر، دامنه اندازه گیری، زاویه تابش پرتو لیزر، دامنه خود ترازی، دقت خط، مدت زمان مصرف باتری و درجه حرارت کارکرد اشاره کرد. در ادامه به بیان جزئیات بیش تر در این زمینه خواهیم پرداخت.

نوع لیزر

نوع لیزر در این ابزار دارای دو کلاس یک و دو می باشد. لیزرهای کلاس یک با نام لیزرهای آزاد نیز شناخته شده و تابش پرتویی لیزر آن خطرناک نیست. لیزرهای کلاس دو از دیگر انواع لیزر در این ابزار بوده که توان خروجی آن 1 میلی وات می باشد.

درخشندگی و رنگ لیزر

ترازهای لیزری دارای دو پرتو سبز و قرمز هستند که قیمت نمونه هایی که دارای پرتوی سبز رنگ هستند با انواع قرمز رنگ متفاوت می باشد. پروژه هایی که در محیط باز انجام می شوند، نیاز به قدرت بیش تر لیزر دارند. از این رو تراز لیزری با پرتو سبز رنگ برای این کار مناسب می باشد. نمونه هایی که دارای نور لیزر قرمز رنگ هستند، رایج تر بوده و از قیمت کم تری برخوردار هستند. تفاوت نور سبز و قرمز نیز در نمایان بودن آن ها در محیط های مختلف می باشد. تراز نور سبز نور بیش تری داشته و امکان مشاهده آن در محیط های مختلف بیش تر می باشد.

دامنه اندازه گیری

میزان پرتاب نور با استفاده از دامنه اندازه گیری مشخص می شود و از جمله فاکتورهایی است که باید در هنگام خرید با توجه به محل پروژه و میزان نور اندازه گیری شود.

زاویه تابش پرتو لیزر

این ویژگی زاویه پرتاب نور در زاویه افقی و عمودی را مشخص می کند و از 30 الی 360 درجه متغیر می باشد .

دامنه خود ترازی

میزان زاویه خودترازی نسبت به سطحی که ابزار بر روی آن قرار گرفته است، به عنوان دامنه خود ترازی محسوب می شود. هرچه دامنه خودتراز تر باشد، دستگاه بهتر می تواند در سطوج شیب دار خود را تراز کند.

دقت خط

دقت تراز لیزری یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید این ابزار می باشد. هرچه دقت دستگاه بالاتر باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است.

درجه حرارت کارکرد

برخی مدل های تراز لیزری امکان استفاده در دمای بالا را ندارند. از این رو در هنگام خرید باید به این نکته توجه شود.

انواع تراز لیزری

تراز لیرزی انواع مختلفی دارد که از جمله می توان به انواع خودتراز و تراز لیزری با تنظیم دستی اشاره کرد.

تراز لیزری خود تراز

همان گونه که از نام این دستگاه پیداست، تراز در محل ثابتی قرار داده شده و به صورت اتوماتیک تراز می شود و نور لیزر را بر روی سطح کار می اندازد. این مدل دارای محدودیت زاویه خود ترازی بوده و از این رو باید بر روی سطحی که تا اندازه ای تراز می باشد، قرار گیرد.

تراز لیزری دستی

عملکرد این دستگاه به گونه ای است که کاربر با استفاده از ترازهای حبابی قرار گرفته بر روی دستگاه نسبت به تراز کردن اقدام می کند. از معایب استفاده از این دستگاه می توان به وقت گیر بودن استفاده از آن ها و حساسیت بالا اشاره کرد. حساسیت این دستگاه به گونه ای است که ممکن است با کوچک ترین ضربه از حالت تراز خارج شود. این مدل دارای ضریب خطای بالایی می باشد و از این رو برای پروژه هایی با حساسیت بالا مناسب نیست.

انواع تراز لیزری بر اساس نوع خطی و نقطه ای

تراز لیزری بر اساس نوع خطی یا نقطه ای نیز تقسیم بندی می شود. رایج ترین انواع تراز لیزری خطی انواع دو خط، سه خط، ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو نقطه می باشد. هریک از این مدل ها ویژگی های خاص خود را دارند که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

تراز خطی

استفاده از تراز خطی در پروژه هایی که نیاز به هم ترازی دو سطح افقی و عمودی می باشد، صورت می گیرد. در این مدل، ابزار بر روی یک سطح ثابت قرار داده می شود. این مدل نسبت به انواع نقطه ای از طول عمر بیش تری برخوردار بوده و قیمت بالاتری هم دارند. تراز لیزری دو خط و سه خط از انواع این مدل محسوب می شوند.

تراز لیزری دو خط

در این مدل زاویه قرار گیری خط ها به گونه ای است که دقیقا در مقابل تراز، یک نقطه گونیا قرار می دهد. هر یک از این خط ها به تنهایی توانایی خاموش و روشن شدن دارند و می توان از هرکدام به تنهایی استفاده کرد. این نوع تراز برای استفاده در کارهایی مانند سنگ کاری بسیار مناسب می باشد.

تراز لیزری سه خط

این مدل نمونه ای از کامل ترین ترازهای لیزری است که دارای دو خط عمودی در دو زاویه و یک خط لیزری افقی است. استفاده از این دستگاه در مواردی که نیاز به تراز کردن دو یا چند سطح در زاویه های مختلف نسبت به یکدیگر است، مناسب می باشد.

ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو

در برخی از ترازهای لیزری علاوه بر خط، نقاط لیزر نیز وجود دارد که این نقاط می تواند به عنوان شاقول نیز مورد استفاده قرار گیرند. خطوط عمودی نیز کار شاقول را انجام داده و برای تراز کردن مورد استفاده قرار می گیرند.

تراز نقطه ای

ترازهای نقطه ای نمونه ای از ترازهایی هستند که چندین نقطه مقابل هم و با زاویه عمود بر هم می باشند و برای فعالیت هایی مانند نصب کلید و پریز مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی می توان گفت این نوع ترازها برای فعالیت های ساده مورد استفاده قرار می گیرند.

تراز روتاری یا چرخشی

تراز روتاری نمونه ای از ترازهایی هستند که دیود لیزر آن ها مانند چراغ های گردان به وسیله موتور الکتریکی دائما در حال چرخیدن است و نور آن به صورت 360 درجه دیده می شود. از این مدل در موارد تخصصی استفاده شده و کاربرد چندانی ندارد.

منبع: ساختمانچی

به "فاکتورهای مهم در انتخاب تراز لیزری" امتیاز دهید

1 کاربر به "فاکتورهای مهم در انتخاب تراز لیزری" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاکتورهای مهم در انتخاب تراز لیزری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید